A pincészet borbemutatása
E palackban benne van az irsai muskotályos, hízelgő illata, a könnyedség és egy csöppnyi elegancia is, ami szépen megbújik a lendületes fiatalság mellett. A savtartalom nem túl markáns. Kiválóan alkalmas fiatalok társalgós, beszélgető borának, bulik, partik kísérőjének. Étkezésben könnyű előételek, saláták szép társa. Lányok, fiúk kedvence, amivel érdemes elkezdeni a bor megszerettetését.
Érlelési információkReduktív technológia rövid hidegáztatással. |
Pinceidő1-2 év |
Hol vásárolható meg
Raiker
Frittmann Pincészet bemutatása
"Művészet vagy tudomány a borkészítés? Vagy talán a mesterember filozófiája? Nálunk a borász szerepe az, hogy minden szüret ajándékából a lehető legjobb bort alkossa meg. Mindehhez ügyes kéz, kezdeményező szellem, precízió, egy csepp ravaszság és a természet színeinek és rendjének együttérző megértése szükségeltetik." A Frittmann névvel fémjelzett borok családi vállalkozásban Soltvadkerten, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban készülnek. A Frittmann testvérek mellett, az egész család szerepet vállal a szőlész, borász, kereskedelmi tevékenységben. Ezen a magyarországi legnagyobb borvidéken már a szüleink nagyszüleink is szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkoztak. Az új generáció sem fordult el a hagyományoktol jelenleg mindannyian a pincészet életének szerves részét képezik.